Turquois

Turquois

De Geluks- & Beschermsteen

 

Turquois, een zeer efficiënte genezer, biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt. Naar verluid verandert hij van kleur om te waarschuwen als er ontrouw dreigt.

Turquois bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het Derde Oog geplaatst versterkt het de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft het oude geloften en verboden op, en laat het de Ziel zichzelf meer dan ooit uiten. Het verkent vorige levens en laat zien hoe uw ‘lot’ tot stand komt en hoe de creatie ervan afhangt van wat u op elk moment doet.

Turquois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog* verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Het schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt Turkoois de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht.

Als promotor van zelfverwezenlijking helpt Turquois bij creatieve oplossingen van problemen en kalmeert het de zenuwen als u in het openbaar moet spreken.

Turquois is een versterkende steen. Het heft een martelaarshouding of zelfsabotage op. Op het geestelijke vlak zorgt Turquois voor innerlijke kalmte en alertheid, en bevordert het creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert Turquois stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde.

Fysiek is Turquois een uitstekende steen bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Het beschermt onder andere tegen invloeden van buiten en tegen vervuilende stoffen in de atmosfeer.

Turquois versterkt de meridianen* van het lichaam en de verfijnde energievelden. Het stimuleert de fysieke en geestelijke immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen (staar). Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.

Positie
De steen kan overal worden gelegd, maar vooral op de keel, het Derde Oog en de zonnevlecht.

* Elektrische smog:Een verfijnd, maar opspoorbaar energieveld dat een ongunstig effect kan hebben op gevoelige mensen. De smog is afkomstig van hoogspanningskabels, computers, mobiele telefoons en televisietoestellen.

* Meridaan:In de Chinese geneeskunde een verfijnd energiekanaal dat dicht langs de oppervlakte van de huid loopt en de acupunctuurpunten bevat.