Selenith

Selenith

Gem of Awakening

 

Seleniet kan puur wit, oranje, blauw, bruin of groen van kleur zijn. De ook wel satijnspaat genoemde steen is transparant en is fijn of wat grover geribbeld. Aangezien seleniet een gipskristal is is het belangrijk het kristal niet te veel in aanraking te laten komen met water. Het lost dan namelijk op. Twee opvallende selenietsoorten zijn de woestijnroos en de vissenstaartseleniet, zo genoemd vanwege het vissenstaartachtige voorkomen van de steen.

Etymologie

Seleniet is genoemd naar Selene, de Griekse godin van de maan.

Werking

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energie├źn gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen.

Naast de algemene eigenschappen van seleniet hebben blauw seleniet, groen seleniet, oranje seleniet, vissenstaart seleniet en woestijnroos de volgende aanvullende eigenschappen:

Blauw seleniet is inzichtgevend en bevordert de concentratie.

Groen seleniet versterkt je gevoel van eigenwaarde en heeft een goede invloed op de effecten van ouder worden.

Oranje seleniet is een goede steen om mee te aarden als je met engelen werkt.

Vissenstaartseleniet werkt rustgevend, vermindert spanningen en zorgt voor emotionele balans. De steen vergemakkelijkt het contact met engelen en heeft een positieve werking op de zenuwen.

Woestijnroos vermindert beperkende gedrags- en denkpatronen en versterkt affirmaties.