Shungiet

Shungiet

De Steen van het Leven

 

Afbeelding invoegen

Shungiet is meer dan 2 miljard jaar oud en ontstaan voordat er enig organisch leven op de planeet aarde bestond. Normaal worden mineralen gevormd op koolstof basis van vergaan organisch materiaal (bijvoorbeeld bossen). Over Shungiet wordt gefluisterd dat het via een enorme meteoriet de aarde heeft bereikt, het Onega meer vormde, en zo heeft bijgedragen aan leven op onze aarde. Een zeer speciale steen waarvan wordt gezegd dat het de krachtigst helende steen is die wij op onze planeet kennen. Water van Shungiet heeft ongekend helende eigenschappen.

Werking Spiritueel

Shungiet haalt de schadelijke elektromagnetische straling weg, verwijderd elke vorm van negativiteit en stimuleert het opkomen van oude wijsheid. Met de steen kan contact gemaakt worden met wijsheid van ver voor de oorsprong van de mens. Een fantastische ervaring. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de edelsteen vele schadelijke stoffen voor de gezondheid letterlijk absorbeert. Pesticiden, vrije radicalen, bacteriën, virussen, EMF, magnetrons en andere vibraties hebben geen kans bij Shungiet.

Werking Emotioneel & Mentaal

Het kristal herstelt de emotionele balans, verwijderd niet alleen stress maar zet het om in een sterke energetische positieve lading.

Werking Fysiek

De steen versterkt het fysieke welzijn en immuunsysteem.  De Russische wonderdoener heeft een positieve invloed op cellulaire stofwisseling, neurotransmitters, immuunsysteem, spijsverteringsstelsel, maagklachten, enzymproductie, ontgifting, anti-histamine (allergische reacties), antibacterieel, ontstekingsremming, keelpijn, brandwonden, hart en vaatziekten, bloedstoornissen, allergie, astma, diabetes, artritis, nier, lever, impotentie, chronische vermoeidheid, verlicht pijn.

Ontladen en opladen van Shungiet

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te ontladen en weer op te laden zodat ze hun ondersteunende en helende werking behouden:

  • Reinigen in aarde: Begraaf de steen in de grond. Hij ontlaadt zich dan van negatieve energie waardoor de positieve energiestromen weer kunnen vloeien. Zet een stokje in de grond zodat je niet vergeet waar je de steen hebt begraven. Of doe de steen in een potje met aarde.
  • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd. Gebruik afgekoeld gekookt water of bronwater zonder koolzuur.
  • Reinigen met hitte: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen door de hitte.
  • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook. Mirre, Lavendel en Salie zijn ook erg effectief.
  • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes. Deze ijzerhoudende steentjes trekken negatieve energie uit edelstenen.
  • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.

Reinig de Shungiet ongeveer één keer per week als je hem regelmatig op je draagt